Zdravila in supozitoriji za prostatitis

Moški, ki trpi za prostatitisom

Prostata je izjemno pomemben organ človeškega telesa, ki bo v primeru vnetja povzročil stagnacijo izločkov, motnje normalnega delovanja izločevalne funkcije in številne druge boleče občutke. Bolezen, kot je prostatitis, je najpogostejša urološka bolezen našega časa, ki se zdravi predvsem z zdravili in svečkami za prostatitis. Zdravniki uporabljajo najrazličnejše metode zdravljenja, kot je fizikalna terapija z uporabo imunomodulacijskih zdravil in različnih antibakterijskih sredstev.

Zdravilo za prostatitis

V začetnih fazah razvoja prostatitisa je to bolezen mogoče pozdraviti z uporabo zdravil, vendar v primeru dolgotrajne odsotnosti zdravljenja postane kirurški poseg neizogiben. Potem lahko pomaga transuretralno,ali odprta operacija. Če se želite temu izogniti, uporabite zdravila in supozitorije za prostatitis ali poiščite pomoč tradicionalne medicine. Mimogrede, prav to lahko pomaga preprečiti, da bi se bolezen razvila v napredno obliko.

Pri zdravljenju se najpogosteje uporabljajo splošno znane različne rastline. Koristno in preprosto nenadomestljivo pri preprečevanju in zdravljenju prostatitisa bo uporaba svežih sokov kumar, pese in korenja v enakih razmerjih, olja pegastega badlja, zelene čebule, zelene in peteršilja. Na telo boste dobro vplivali tudi 30-40 bučnih semen na dan, kozarec bučnega soka pred obroki in dodajanje nekaj oliv.

Pri zdravljenju različnih bolezni, ki prizadenejo organe genitourinarnega sistema, se že od antičnih časov uporablja kuhanje čaja iz rastline, kot je vresa, ki se pije v majhnih požirkih čez dan. Zelo učinkovita je tudi tinktura, ki vsebuje korenine ginsenga, lubadarja in orhideje, liste navadnega jesena in semena janeža. To zdravilo razredčimo z vodo in vzamemo 5-10 kapljic 3-5 krat čez dan.

Prav tako mnogi svetujejo uporabo ljudskega zdravila, kot je bobrov potok, ki ni le dobro zdravilo za prostatitis, ampak tudi izjemno pozitivno vpliva na moško spolno funkcijo. Poleg tega je tinktura iz bobrovega potoka popolnoma varna, saj ima le pozitiven učinek.

Če se odločite za posvet z urologom, vam bo najverjetneje ponujena fizioterapija z antibakterijskimi zdravili. Poleg tega lahko zdravnik dodatno predpiše masažo prostate, ki ne samo spodbuja odtok vnetnih izločkov, ampak tudi lajša bolečine. Pozitiven učinek na človeško telo imajo tudi različni encimi, imunomodulatorji, citotransmiterji in razni zeliščni pripravki. Antibakterijska zdravila so najpogosteje predpisana tistim bolnikom, pri katerih so bile diagnosticirane kakršne koli nalezljive bolezni. Toda v vsakem konkretnem primeru tako taktika zdravljenja prostatitisa kot izbira zdravil ostaja izključno pri urologu-andrologu.

Supozitorije za prostatitis

Pri zdravljenju se najpogosteje uporabljajo različna zdravila in svečke za prostatitis. Vendar je treba omeniti, da je učinkovitost uporabe rektalnih svečk (supozitorijev) za zdravljenje prostatitisa na žalost veliko nižja, kot če bi jih uporabljali za zdravljenje bolezni rektuma. In vse zaradi dejstva, da med vstavljeno supozitorijem in prostato obstajajo ovire, kot sta sama kapsula prostate in nizko prepustna črevesna stena. Vendar pa obstaja tudi pozitivna stran tega zdravljenja, in sicer večja koncentracija terapevtskih zdravil, ki jim ni treba skozi jetra (kar uniči skoraj vsa zdravila, ki gredo skozi jetra).

Pri zdravljenju prostatitisa se uporabljajo svečke s spazmolitiki (odstranjujejo krče gladkih mišic krvnih žil in notranjih organov), z antibiotiki, s snovjo, ki deluje regenerativno in protivnetno, s propolisom (zaradi kompleksne kemične sestave ima zelo širok spekter učinkov).

Propolis, ki temelji na izvlečku zdravilnega blata, se uporablja tudi v svečah. Takšne supozitorije nimajo samo protivnetnih, ampak tudi imunomodulatornih učinkov in se zelo uspešno uporabljajo kot preventiva.

Pred kratkim se je pojavila vrsta supozitorija, ki uporablja čebelarske izdelke. Poleg propolisa pripravek vsebuje čebelarske izdelke, kot so čebelji vosek, cvetni prah, gorski med in matični mleček. Zdravilo, ki temelji na tovrstnih svečkah, ima ne samo protitumorske, analgetične in regenerativne, ampak tudi protivnetne, protiglivične, imunostimulacijske in antibakterijske lastnosti.

Posebno pozornost si zaslužijo rektalne supozitorije, ki so pripravljene na osnovi prostate goveda. To zdravilo pomaga zmanjšati stagnacijo izločkov, otekanje, vnetje prostate, normalizira njeno sekretorno funkcijo in tudi preprečuje nastanek tromboze majhnih ven v prostati. Po uporabi izdelka pride do dokaj hitrega izboljšanja spolne funkcije, zmanjšanja bolečine, vzpostavitve normalne frekvence uriniranja in zmanjšanja vnetnega procesa.

Tudi mnogi zdravniki v svoji praksi zdravljenja prostatitisa poleg zdravil uporabljajo tudi magnetne supozitorije. Barijev ferit v njih služi kot magnetno polnilo. V lekarnah se prodajajo magnetne svečke, ki so dovoljene za uporabo in vsebujejo angioprotektivno snov, ki izboljša prekrvavitev obolelih organov in krepi krvne žile.

Zdravniki poznajo in uporabljajo veliko različnih svečk pri zdravljenju prostatitisa, vendar v vsakem posameznem primeru le oni lahko predpišejo potrebna zdravila. Ignoriranje njihove pomoči bo doseglo le ravno nasproten rezultat.